Edzőnap

(2022.01.30.)

A januárt elég izgalmasan indítottuk a versenyzős csapattal, ugyan is kiruccantunk egy délelőttre másik lovardába egy kis edzésre.

A cél az volt, hogy a lányok és a lovak is visszarázódjanak az idegenben való munkához. A napunk 7.30-kor kezdődött, elraktuk a szükséges cuccokat (nyergek, kantárok, futószár stb.), majd a lovak is felkerültek a lószállítokra. Az akadályt nagyon jól vette még Zelda és Füge is, akik még fiatalkorukból adódóan tapasztalatlanok a szállítás és utazás terén.

Az érkezés után izgatottabbak voltak a lovak és gyerekek, de ez a pozitív izgalom nem vetette vissza csapatot a munkában, még a nagy szél ellenére sem. Három csapatra osztottuk a lányokat és három külön ugróedzésben részesültek. A lovasokkal közösen megépítettük a fedeles lovardában az ugrópályát. Ezután szépen sorban elkészítették a csapatok a lovaikat az edzésekre (volt, ahol egy kis edzés előtti futószárazás sem ártott a lovaknak). Majd hozzáláthattunk a munkának. A legelső két csapatnál a cél az volt, hogy edzés végére egy szép összeszedett ugrópályával zárhassák a

napjukat. A harmadik edzés résztvevői pedig egy kis tornáztató feladatot kaptak, amivel a lovak és a gyerekek magabiztosságát is növelni akartuk, hiszen nem csak a lovaknak, de a gyereknek is nehezebb és stresszesebb az idegenkörnyezetben a munka. Az edzések befejeztével a lelkes apuka csapatunk segített rendet rakni a fedeles lovardában. (Ezúton is nagyon köszönjük nekik 😉)

Összeségében igazán eredményes napot zárhattunk a lányokkal és a lovakkal is, remekül vették mindannyian a szezon első nagyobb megpróbáltatását. Az évben még tervezünk több ilyen edzőnapot beiktatni, amikor is másik lovardában vendégeskedünk, hogy készíthessük a csapatot a versenyszezonra.

Nagyon ügyik voltatok csajok, csak így tovább. ♥

A csapat